Demadera

Betanzos HB liderou o proxecto Demadera no que, durante os anos 2016 a 2018, desenvolvéronse viños e bebidas refrescantes a partir de produtos da viticultura e extractos da industria da madeira. Este proxecto buscará novidosas aplicacións de valor engadido para a madeira local, partindo da corrente de extractos de madeira que se xera durante o proceso de fabricación dos taboleiros de alta densidade.

Concretamente trátase do desenvolvemento de novos viños, viños reconstituidos, sucedáneos de viño e bebidas refrescantes pola incorporación de diversas baterías de extractos derivados de madeiras, bullo, viño, uvas; así como o desenvolvemento de novos extractos naturais para uso alimentario, con actividade antioxidante e/ou conservante, a partir de coprodutos da actividade das empresas implicadas no proxecto. Estes extractos validáronse en industrias do sector alimentario, gandeiro, fertilizantes, deterxentes e cosmético.

O departamento de I+D de Betanzos HB leva anos investigando posibles aplicacións deste coproduto, 100% natural e que contén compostos de alto valor engadido como lignina, taninos, polifenois e azucres derivados da madeira.

No consorcio participaron as empresas Mercantia e Bodegas Casa Monte Pío e colaboraron a Universidade de Santiago de Compostela, Anfaco-Cecopesca, Aula de Productos Lácteos e Evega.

Demadera foi cofinanciado polo programa Conecta Peme, subvencionado pola Axencia Galega de Innovación (Gain) e apoiado pola Consellería de Economía, Emprego e Industria da Xunta de Galicia, para fomentar a cooperación entre as Pemes e os demais axentes do Sistema Galego de I+D+i, a través do apoio a proxectos de investigación e innovación orientados ao mercado e aliñados cos retos e prioridades identificados na RIS3 para Galicia, cofinanciados polo Fondo Europeo de Desenvolvemento Rexional (FEDER) no marco do programa operativo Feder Galicia 2014-2020.

Axuda concedida: 168.475,33 euros

betanzosHB_demadera_2